Csak dzsihadistákat ölt meg „minden bombák anyja”

háború
2017 április 14., 06:46
comments 217

Az Iszlám Állam terrorszervezet legalább 36 fegyverese halt meg Afganisztánban az amerikai hadsereg legerősebb nem nukleáris bombájának első bevetésében – közölte az afgán védelmi minisztérium.

Davlat Vaziri minisztériumi szóvivő azt mondta, hogy nincsenek civil áldozatai a bomba okozta hatalmas robbanásnak, ami a dzsihadisták által kiépített barlang- és alagútrendszert célozta meg az afganisztáni Nangarhar tartományban.

Az amerikai légierő felvétele a GBU-43 egyik 2003-as tesztrobbantásáról (Fotó: US Air Force / AFP)
photo_camera Az amerikai légierő felvétele a GBU-43 egyik 2003-as tesztrobbantásáról (Fotó: US Air Force / AFP)

Az amerikai hadsereg csütörtökön először vetette be a GBU-43 típusú MOAB bombát. A 10,3 tonna súlyú, GPS-irányítású bomba – „minden bombák anyja” – a legnagyobb pusztító erejű nem nukleáris harceszköz az amerikai hadsereg arzenáljában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.