link Forrás

Síppal, dobbal vonultak Röszkén a Migszol csoport tagjai

POLITIKA
2017 április 15., 19:42
comments 112

Dobokkal, sípokkal, transzparensekkel felszerelkezve tüntetett szombat délután Röszkén a Migszol csoport. A demonstrálók "Nem kell a kerítés, szabadság!" rigmust énekelve tüntettek.    

Azért vonultak fel az aktivisták a szerb-magyar határnál, mert tiltakoznak a menekülteket és bevándorlókat érő hatósági erőszak és a jogi határzár márciusban elfogadott szigorítása ellen. Április eleje óta a magyar határvédők őrizetbe vesznek a mindenkit, aki menedékkérelmet nyújt be a határnál, egészen addig, amíg a hatóságok el nem bírálják azt. 

A megmozdulást a Migszol budapesti szervezete szervezte, de Szegedről és Szerbiából is csatlakoztak a felhíváshoz, sőt a szabadkai menekülttábor egyik vezetője és munkatársa is szolidarított a tüntetőkkel. A Fidesz természetesen azonnal reagált az akcióra, Soros György ármánykodásának nevezték a megmozdulást. 

A videót Tábor Ádám készítette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.