Orbán: Döntő összecsapás készülődik

politika
2017 április 16., 05:03
comments 1358

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel a Kossuth rádióban osztotta meg gondolatait a politikai helyzetről.

Szerinte a tüntetések „azért töltötték meg ricsajjal a nagyhetet”, mert a 2018-as választási kampány főpróbája zajlik éppen.

A CEU-t érintő törvény elleni nemzetközi és magyar tiltakozás pedig azért van, mert Soros György „megfizeti az embereit”. 

"Annak megértése azonban még előttük van, miért van az, hogy magyar akadémikusok, tudósok, hazai egyetemeken tanító professzorok nem azért lépnek fel, hogy az ő egyetemeik is megkapják azokat a jogokat, amelyeket a CEU élvez, hanem amellett állnak ki, hogy Soros György megtarthassa a privilégiumait" - tette hozzá.

Népességet akarnak keverni

Ám ez csak „mellékhadszíntér” szerinte, mert az igazi háború arról szól, hogy Soros György át akarja alakítani Európa népességét, kevert lakosságot akar létrehozni, de Magyarország ellenáll ennek. „Ők úgy képzelik, azt hiszem, hogy majd jól össze fogunk keveredni egymással, és ebből egy új minőség jön létre” - fogalmazott.

A "döntő összecsapás" júniusig lesz esedékes szerinte, ennek három állomása lesz: áprilisban a vita az EP-ben Magyarországról, és két EU-csúcs, ahol szerinte mindenkire kötelező bevándorlási szabályokat akarnak elfogadtatni. „Ez a küzdelem a következő két-három hónap fő eseménye, szerintem ezzel függ össze, hogy éppen most forrósodott fel a hangulat Magyarországon” - vélekedett.

Kidőlt a liszt

Soros Györgynek voltak szerinte hasznos momentumai is a rendszerváltás idején, és a későbbi pénzügyi manipulációit, sőt, az OTP megvásárlását célzó lépéseit is elfogadta volna, ám „a liszt azért dőlt ki, mert a Soros-féle birodalom beleállt a migránsok támogatásába”.

Szerinte a kormány nem akarja bezárni a CEU-t és a kormány az ögyben „egyáltalán nem ütött meg ellenséges hangot”.

Mulatságos skandálások

Mulatságosnak nevezte, hogy egyes demonstrálók „borzalmas dolgokat skandálnak”, becsületbe vágó, súlyos dolgokat vágnak az ország és vezetőinek fejéhez, miközben azt állítják, hogy nincs demokrácia.

Kiemelte, hogy a magyar rendőrök - szemben a legtöbb nyugat-európai országéval - a végsőkig türelmesek, csak azt szeretnék, ha balhé nélkül érnének véget az utcai megmozdulások, és nem lépnek fel válaszeszközökkel. "Ezért tiszteletet érdemelnek" - mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.