Schmidt Mária megírta, hogy a CEU Soros utánpótlásképző bázisa, pedig a saját fia is ott tanult

Tbg
politika
2017 április 16., 16:18
comments 526

Vasárnap reggel jelent meg a Terror Háza igazgatójának a tollából egy gigantikus méretű, de tudományos, történészi szemmel meglehetősen gyenge lábakon álló fércmű, amiben összefoglalta, amit a világra fenyegetést jelentő Soros Györgyről és a CEU-ról tudni kell.

Olyan csodálatos gyöngyszemek vannak ebben a szövegben, mint: 

„Ahhoz, hogy Soros kivásárolhassa a baloldalt, és mellékesen a liberalizmust is, szükséges feltétel volt az USA Demokrata Pártjának megvásárlása, amit még a Saturday Night Life (sic!) szatirikus műsor írói is tényként kezelnek.”

Azt talán már nem kell sokat magyarázni, hogy a NER felkent csúcstörténésze Schmidt Mária, mennyire tartja magát a történelmi tényekhez, hiszen ez kiderült akkor, amikor önkényesen eldöntötte, hogy Pruck Pál nem is Pruck Pál, hanem Dózsa László.

A legszebb az egészben azonban mégiscsak az, hogy fia, az LMP-s Ungár Péter is a CEU-ra járt, környzetvédelmi mesterképzésen vett részt. 

„A magyarországi ellenszél azért is bírt és bír különös jelentőséggel, mert, mint említettem, Soros emberbaráti operációja innen indult, és a CEU révén itt van utánpótlásképző bázisa is.”

Ezt írta az egyetemről Schmidt Mária, ahol a saját fia is tanult. 

Schmidt szerint a CEU „nemhogy nem járul hozzá a társadalomtudományi gondolkodás plurálissá válásához, hanem az amúgy is hatalmas helyzeti előnyből induló posztkommunisták egyoldalú támogatójává válva, mindösszesen annyi történt, hogy a marxisták újabb, most már nyugati képviselői is megérkeztek hozzánk.”

A jelenleg az LMP elnökségi tagjaként politizáló Ungár Pétert megkerestük, de nem kívánta kommentálni édesanyja írását. Kettejük kapcsolatáról egyébként a Magyar Nemzetnek adott hosszabb interjút, többek között ezt nyilatkozta:

„Nagyon kemény politikai vitáink vannak. Kiemelkedik ezek közül, hogy szerinte jó, ha Orbán Viktor Magyarország miniszterel­nöke, szerintem pedig ez nem szolgálja az ország érdekét.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.