A Fidesz-rendszer ellen játékossággal és jókedvvel lehet harcolni, mert ezzel nem tudnak mit kezdeni

2017 április 18., kedd 20:26
322
  • Komáromy Gergelyt és Kiripolszky Csongort hétfőn őrizetbe vette a rendőrség, mert narancssárga vízfestékkel megtöltött lufikkal dobálták meg a Szabadság téri szovjet emlékművet. A festék csapvízzel, súrolás nélkül eltávolítható.
  • Ezzel akartak tiltakozni a növekvő orosz befolyás ellen, de a rendőrség szerint ugyanúgy garázdaságot követtek el, mint Gulyás Mártonék a Sándor-palotánál.
  • Az ügyüket gyorsított eljárásban tárgyalák, kedden vezetőszáron, bilincsben vezették őket bíróság elé a Gyorskocsi utcai fogházból.
  • A bíróság szerint a lufidobálás alkalmas lehetett arra, hogy másokban megbotránkozást/riadalmat keltsen, és kihívóan közösségellenes volt, ezért garázdaság miatt  pénzbüntetésre ítélte őket.
  • Az aktivistákat Hüttl Tivadar, a TASZ ügyvédje védte, aki szerint a lufidobálással csak egyszerű politikai véleménynyilvás történt, ezért fellebbezni fognak az ítélet ellen.
  •   Komáromy Gergely később úgy döntött, visszavonja a saját fellebbezését, mert bár továbbra is hasznosnak tartja az ilyenfajta véleménynyilvánítást, de elismeri, hogy a célpontválasztással valóban sokakat megbánthatott.   

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt