link Forrás

A Fidesz-rendszer ellen játékossággal és jókedvvel lehet harcolni, mert ezzel nem tudnak mit kezdeni

video
2017 április 18., 20:26
comments 321
  • Komáromy Gergelyt és Kiripolszky Csongort hétfőn őrizetbe vette a rendőrség, mert narancssárga vízfestékkel megtöltött lufikkal dobálták meg a Szabadság téri szovjet emlékművet. A festék csapvízzel, súrolás nélkül eltávolítható.
  • Ezzel akartak tiltakozni a növekvő orosz befolyás ellen, de a rendőrség szerint ugyanúgy garázdaságot követtek el, mint Gulyás Mártonék a Sándor-palotánál.
  • Az ügyüket gyorsított eljárásban tárgyalák, kedden vezetőszáron, bilincsben vezették őket bíróság elé a Gyorskocsi utcai fogházból.
  • A bíróság szerint a lufidobálás alkalmas lehetett arra, hogy másokban megbotránkozást/riadalmat keltsen, és kihívóan közösségellenes volt, ezért garázdaság miatt  pénzbüntetésre ítélte őket.
  • Az aktivistákat Hüttl Tivadar, a TASZ ügyvédje védte, aki szerint a lufidobálással csak egyszerű politikai véleménynyilvás történt, ezért fellebbezni fognak az ítélet ellen.
  •   Komáromy Gergely később úgy döntött, visszavonja a saját fellebbezését, mert bár továbbra is hasznosnak tartja az ilyenfajta véleménynyilvánítást, de elismeri, hogy a célpontválasztással valóban sokakat megbánthatott.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.