Az Origo "úgy értesült", hogy a kormány mégsem módosítja most a kereskedelmi törvényt

Márciusban vált ismertté az a Lázár János és Varga Mihály által jegyzett módosító javaslat, ami a Magyarországon működő élelmiszerláncok megrendszabályozására lett volna alkalmas, és számos ponton nyúlt volna bele a szektor működésébe. 

Most viszont a Fidesz házilapjává butított Origo arról ír, hogy nem fogja benyújtani a parlamentnek a kormány a módosítót, mert az a magyar kereskedőket is hátrányosan érinthetné. Például mert ha multiknak kötelező lenne nagy számban új embereket felvenniük (mint ahogy teljesen abszurd módon előírta volna a törvény a javaslat szerint), az a kiskereskedelemből csábíthatna el munkaerőt. 

A márciusban napvilágra került javaslat is írt arról, hogy az EU várhatóan problémázna a törvény miatt, és az is lehet, hogy kötelezettségszegési eljárások is indulhatnak Magyarország ellen. A dokumentum ezért azt javasolta, hogy az előterjesztés elemeit ne egyszerre, hanem inkább apránként terjesszék a parlament elé. 

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.