Késnek a BKK járatai, mert esik

közlekedés
2017 április 19., 05:39
comments 30

A BKK a Facebook-oldalán közölte, hogy mivel főváros-szerte változó halmazállapotú csapadék lassítja a forgalmat, az utak mindenhol vizesek, csúszósak, a magasabban fekvő területeken havasak. 

Így BKK járatai több útvonalon is megnövekedett menetidővel közlekednek.

Az ország többi részén is fokozódik a helyzet: A Dunántúlon már több járásra másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtti veszélyjelzése szerint a viharos szél miatt szerdára Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében adtak ki a másodfokú figyelmeztetést.

Az ország középső és keleti felében a jelentős mennyiségű eső miatt van érvényben hat megyében másodfokú, nyolcban és a fővárosban pedig elsőfokú figyelmeztetés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az Északi-középhegységben 6-700, a Dunántúli-középhegység keleti felén és a Mecsekben 4-500 méter feletti részeken vizes, sok centiméteres hóréteg kialakulására is nagy esély van. Síkvidéken inkább csak időszakosan maradhat meg néhány centiméteres vizes hó. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.