Az orosz bíróság betiltotta Jehova Tanúi egyházat

külföld
2017 április 20., 17:51
comments 379

Oroszországban betiltották a Jehova Tanúinak egyházát, miután a legfelső bíróság is szélsőséges csoportnak minősítette gyülekezetet. A bíróság ezzel jóváhagyta az orosz igazságügyi minisztérium kérelmét. Juri Ivanenko bíró bejelentette, hogy egyben az orosz állam elkobozza a Jehova Tanúinak vagyonát is.

AFP/Vasily Maximov
photo_camera AFP/Vasily Maximov

Az igazságügyi minisztérium ügyvédje, Szvetlana Boriszova azt mondta, hogy a Jehova Tanúi fenyegetést jelent az állampolgári jogokra, a közrendre és a közbiztonságra.

Az egyház ügyvédje a döntés után azt mondta, az Emberi Jogok Európai Bíróságához fogja vinni az ügyet. A strasbourgi bíróság 2010-ben már egyszer jogellenesnek minősítette a szervezet betiltását. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.