Bőven jutott agrártámogatás a fideszes feleségeknek is

POLITIKA
2017 április 21., 05:26
comments 92

A Vidékfejlesztési Hivatal adatai közül a Blikk kigyűjtötte, hogy a parlamenti képviselők családtagjai mennyi EU-s és állami agrártámogatáshoz jutottak 2016-ban. 

Az EU-s támogatások a földtulajdonosoknak automatikusan járnak, vagyis elég volt földet vásárolni ahhoz, hogy jöjjön a pénz. Többen is az érintettek közül a közelmúltban lettek birtokosok.

L. Simon László az első sorban, középn. MTI Fotó: Illyés Tibor
photo_camera L. Simon László az első sorban, középn. MTI Fotó: Illyés Tibor
  • L. Simon László felesége foglalkozása szerint fitneszedző, ő 23,7 millió forint agrártámogatást kapott, hiszen tavaly 278 hektár földet vett.
  • Horváth István, Szekszárd fideszes képviselőjének felesége angoltanár, de övé egy mezőgazdasággal foglalkozó kft. is, így 21 milliót kapott.
  • Bánki Eriknek, a gazdasági bizottság elnökének felesége jogász, de idén már 18,5 millió agrártámogatásra is jogosult volt. 

További nevek és összegek a Blikkben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.