Varga Mihály: Külföldi munkaerő toborzására csak a legvégső esetben kerülhet sor

Korszerűsítési programot tervez a kormány a szakiskolák felújítása és modernizálása érdekében – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Szakmák éjszakája II. kerületi rendezvényén. Varga Mihály azt mondta, a szakképzés átalakítása a duális képzés bevezetése után a következő években az iskolaépületek felújításával, modernizálásával válhat teljessé.

A miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője a rendezvényen elmondta, a kormány folytatni kívánja a hiányszakmák oktatásának támogatását.

Szerinte a szakemberhiányt itthon képzett munkaerővel kell megoldani, külföldi munkaerő toborzására csak a legvégső esetben kerülhet sor.

Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján Boscolo Budapest szállodában (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Jelenleg 67 ezer betöltetlen álláshely van Magyarországon, a jól képzett szakemberek biztos megélhetésre számíthatnak – mondta Varga Mihály, aki szerint ahhoz, hogy a kormány céljaival összhangban mindenki jobban élhessen, szükség van a gazdasági növekedés fenntartására, amihez nélkülözhetetlenek a jól képzett szakemberek. A német minta alapján kialakított új szakképzési rendszer a gazdaságnak stabil hátországot, a munkavállalóknak pedig elhelyezkedési lehetőséget biztosít – mondta. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.