Varga Mihály: Külföldi munkaerő toborzására csak a legvégső esetben kerülhet sor

gazdaság
2017 április 21., 18:23
comments 304

Korszerűsítési programot tervez a kormány a szakiskolák felújítása és modernizálása érdekében – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Szakmák éjszakája II. kerületi rendezvényén. Varga Mihály azt mondta, a szakképzés átalakítása a duális képzés bevezetése után a következő években az iskolaépületek felújításával, modernizálásával válhat teljessé.

A miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője a rendezvényen elmondta, a kormány folytatni kívánja a hiányszakmák oktatásának támogatását.

Szerinte a szakemberhiányt itthon képzett munkaerővel kell megoldani, külföldi munkaerő toborzására csak a legvégső esetben kerülhet sor.

Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály akkori nemzetgazdasági miniszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján a Boscolo Budapest szállodában 2017. február 28-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján Boscolo Budapest szállodában (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Jelenleg 67 ezer betöltetlen álláshely van Magyarországon, a jól képzett szakemberek biztos megélhetésre számíthatnak – mondta Varga Mihály, aki szerint ahhoz, hogy a kormány céljaival összhangban mindenki jobban élhessen, szükség van a gazdasági növekedés fenntartására, amihez nélkülözhetetlenek a jól képzett szakemberek. A német minta alapján kialakított új szakképzési rendszer a gazdaságnak stabil hátországot, a munkavállalóknak pedig elhelyezkedési lehetőséget biztosít – mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.