Külföldről támogatott tudós-ügynökök vonultak fel Budapesten is

POLITIKA
2017 április 22., 16:55
comments 68

Április 22-e a Föld napja, és éppen erre a napra időzítették a szervezők – rengeteg civil és tudományos szervezet – Séta a tudományért nevű rendezvényt, amit világszerte vagy hatszáz városban tartanak meg.

A globális tüntetés kiváltó oka az, hogy a Trump-féle amerikai szövetségi kormányzat brutálisan meg tervezi vágni a tudományos kutatások – különösen az éghajlatváltozás kutatásának – finanszírozását, de általában is aggasztónak tartják tudósok, egyetemi tanárok, diákok és a tudomány kedvelő, hogy a közbeszéd hátat fordított a kemény tényeknek, és egyre inkább elfogadott, hogy a politikusok „alternatív tényekre” építve érveljenek.

A budapesti esemény délután háromkor kezdődött, és mint látható, hogy egyes résztvevők táblán vallják, hogy külföldről finanszírozott kutatók.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Tudományos Akadémiától egészen a Fővám térig sétáltak a tudomány barátai.

Az összes nagyvárosban nagy felvonulásokat tartottak a tudósok.

London:

CITIZENSIDE/See LI
photo_camera CITIZENSIDE/See LI

Párizs:

AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT
photo_camera AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT

Berlin:

AFP PHOTO / dpa / Jörg Carstensen / Germany OUT
photo_camera AFP PHOTO / dpa / Jörg Carstensen / Germany OUT

Washington DC:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.