BKK-üléshozatokból készített ruhakollekciót egy csapat magyar gimnazista

A különleges tanítási módszereiről híres budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákjai egyik órájukon azt a kötelező feladatot kapták, hogy próbálják ki, milyen céget vezetni és működésben tartani azt egy éven át. Hogy milyen céget csinálnak, az rájuk volt bízva, ezért úgy döntöttek, BKK-járművek üléshuzataiból készítenek ruhákat, kiegészítőket, amivel a tömegközlekedésre és ezzel a környezetvédelemre hívnák fel a figyelmet. 

Fotók: RBN Design

Az RBN Design névre keresztelt cég tagjai mind gimnazisták, a marketinges például egy 16 éves lány, Vida Borbála, aki a Forbes-nak adott interjút. Elmondta, az iskola segített nekik például a cég bejegyeztetésében, számlázásában. 

A cuccok nem simán BKK-mintás textilből, hanem konkrétan ugyanabból az anyagból, amiből a valódi üléshuzatok. Az AKG-sek egyszerűen csak megkérdezték a BKK-tól, kitől vásárolja a huzatot, a BKK pedig válaszolt. A diákok ezután összesen 4 méter üléshuzat-anyagot vettek, amiből egy gyöngyösi varrónő segítségével 25 táskát, 35 pólót, 10 sapkát és 50 bérlettokot gyártottak le.

Eredetileg május végéig akartak eladni mindent, de annyira jól állnak megrendelésekkel, hogy már a termékek újragyártására is felkészültek. 

A táskák 2500 forintba, a sapkák 2000, a pólók 1500, a bérlettartók 500 forintba kerülnek, úgyhogy ha mindent sikerül eladni ezeken az árakon, a projektbe fektetett 30 ezer forint nyolcszorosát kaphatják vissza, ami ironikus, tudván, hogy az egész ötlet csak poénnak indult. Azt tervezik, hogy a pénzt egyenlően osztják el egymás között. 

Az RBN Design csapata 
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.