Lázár Simicskával magyarázta meg, miért nem igaz, hogy Mészároson keresztül az egész ország a miniszterelnök családjához kerül

POLITIKA
2017 április 24., 15:24
comments 71
link Forrás

Hétfőn a parlamentben a jobbikos Kepli Lajos rákérdezett Lázár Jánosnál, 

nem tartja-e furának, hogy miután a kormány decemberben bejelenti, hogy 5 milliárd forintot szán a balatoni kempingek fejlesztésére,  106 hektárnyi kemping került Mészáros Lőrinc közelébe a tó körül.  

A képviselő szerint „az egész ország lassan már, strómanján keresztül, a miniszterelnök és családi körének tulajdonába kerül”.

Mivel Lázár János nem tartja igaznak ezeket az állításokat, szerinte a kormánynak nem is kell ezzel foglalkoznia. Ugyanakkor a jobbikos hozzáállása nem tetszik neki. A miniszter parlamenti veteránként elmondta, hogy ő már akkor is a parlamentben ült, amikor mindenki simicskázott. (Mondjuk mennyiségileg azóta sem történt nagy változás, csak a fideszes képviselők emlegetik bátrabban a nevét.)  

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
photo_camera Fotó: Bruzák Noémi

Lázár visszaemlékezett arra, amikor még neki is kellett Simicska Lajossal kapcsolatos kérdésekre válaszolnia. Úgy alakult, hogy most mással kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnia. Ezen a ponton világított rá arra, miért bántja annyira, ha az ellenzék kormányközeli nagyvállalkozókat piszkál:

„Akkor és most is azt gondolom, és ezt talán a Jobbik is meg fogja tanulni: nem helyes, hogyha parlamenti képviselők szájukra vesznek egy konkrét magyar vállalkozót.”

Elismerte, hogy persze vannak olyan jelenségek, amelyeket fel kell vetni és szabályozni kell, de azt nem tartja helyesnek, hogy „konkrét vállalkozókat, vállalkozásokat, konkrét embereket, a nevüket, a hátterüket, a családjukat a munkájukat” vállalkozói minőségében ítélik meg, miközben nem is közszereplők:

„Akkor sem tartottam annak, amikor Simicska Lajossal kapcsolatos volt, és most sem tartom annak. Ezt remélem, hogy ön, mint a Jobbik képviselője, akit Simicska Lajos nagyra értékel, föltételezem, hogy megérti, hogy ezt a választ minek okán mondtam el.” 

Később Kepli emlékeztette, hogy Mészáros Lőrinc polgármester, ezért közszereplőnek számít, de Lázár szerint akkor is csak a polgármesteri munkájáról szabad beszélni. Azt is csak Felcsúton. Egyébként pedig úgy gondolja, hogy „a kormány nem kufárok gyülekezete, és nem foglalkozik üzleti kérdésekkel”.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.