A nemzeti konzultációknak hála a magyarok a leginkább EU-pártiak az Unióban – írja a Fidesz a Néppártnak

POLITIKA
2017 április 26., 07:22
comments 325

A Népszava megszerezte a levelet, amit a Fidesz EP-delegációja küldött egy nappal az Európai Parlament Magyarországról szóló plenáris vitája előtt a néppárti EP-képviselőknek. A hosszú email szerzői több meglepő állítást is tesznek:

  • „Merész és gyakran szokatlan megoldásaink miatt mi, és különösen Orbán Viktor miniszterelnök, folyamatos támadások alatt álltunk.”
  • „Mindig úgy véltük, hogy a konfliktusok kezelésének sokkal jobb módszere a tárgyalás, mint az egyoldalú nyilatkozattétel, a kettős mérce alkalmazása, az alaptalan híresztelések terjesztése vagy az ellenzéki bírálatok kritikátlan elfogadása.”
  • „Szeretnénk megerősíteni, hogy pártunk és miniszterelnökünk elkötelezett európai.”
  • „A javítás szándékával bíráljuk az európai intézmények egyes intézkedéseit. Azért tesszük, hogy túléljük a csapásokat. Nagyon messze állunk azoknak a táborától, akik Európa elpusztításán dolgoznak.”
  • „A Római Nyilatkozat szellemében kívánunk részt venni az élénk vitában és Európa újragondolásában, ahogyan azt Macron elnökjelölt javasolja az unió egyik jelentős alapító államának képviseletében.”
  • Magyarország és kormánya az utóbbi időben mindig tiszteletben tartotta a közösségi szabályokat: „A klub tagjai vagyunk, elfogadtuk a tagsággal járó kedvezményeket és terheket.”
Orbán Viktor és legfőbb hazai szövetségesei a 2016. októberi kvótanépszavazás estéjén.
photo_camera Orbán Viktor és legfőbb hazai szövetségesei a kvótanépszavazás estéjén Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A lap szerint a levélben a Fidesz védi a nemzeti konzultációt, a civiltörvényt és a CEU-ellenes felsőoktatási törvénymódosítást is. Utóbbival kapcsolatban emlékeztetnek arra, hogy „a magyar ellenzék és az európai sajtó kórusban szajkózta”, hogy bezárták „az ellenzék utolsó megmaradt hangját”, a Klubrádiót, ehhez képest a rádió szerintük sosem állt le, az ma is az „élénk és versenyképes média része Magyarországon”. A levél legkeményebb állítása:

A magyarok a leginkább EU-pártiak az Unióban, és ez nagyrészt az Európai Unióról indított nyílt és őszinte nemzeti konzultációk következménye.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.