70 millió forint bírságot fizet a Telekom volt elnöke

gazdaság
2017 április 28., 05:51
comments 22

A Világgazdaság értesülése szerint a Magyar Telekom több egykori vezetője is peren kívül megállapodott az USA piacfelügyeletével, és pénzbüntetést fizetnek a cég 2005-ös korrupciós ügyei miatt.

Straub Elek volt vezérigazgató 250 ezer dollárt (kb. 70 millió forintot), Balogh András volt stratégiai igazgató pedig 150 ezer dollárt fizet. Morvai Tamás volt stratégiai igazgató már korábban kifizetett 60 ezer dollárt. A Telekom 2011-ben pedig 95 millió dollár bírságot fizetett. 

Az amerikai piacfelügyelet azért indított eljárást a Magyar Telekom ellen, mert még 2005-ben tanácsadói szerződésnek álcázva kenőpénzt fizettek montenegrói és macedóniai vezetőknek. Az USA azért volt illetékes az ügyben, mert a cég részvényeit akkor még amerikai tőzsdén is jegyezni lehetett. 

Ezzel a 2006 óta tartó amerikai eljárás lezárult. (Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.