Hónapokon belül kirakhatják a Fehér Házból Gorka Sebestyént

A washingtoni értesülésekben általában erős The Hill újságírójának egy magasabb beosztású fehérházi tisztségviselő beszélt arról, hogy Gorka Sebestyén hamarosan elhagyja a Fehér Házat. Donald Trump biztonságpolitikai tanácsadója még az idén nyáron távozhat. 

A név nélkül nyilatkozó hivatalnok szerint Gorka egy Fehér Házon kívüli posztot kaphat. Az eredeti feladata az volt, hogy a "radikális iszlamista terrorizmus" elleni harchoz alkosson meg egy ideológiai keretet, a jövőben pedig hasonló feladatot kaphat, csak alighanem valamelyik kormányügynökségnél, a Fehér Házon kívül. 

Gorka esetleges távozásáról napok óta cikkeztek az amerikai lapok. A legnagyobb gond az volt vele, hogy nem esett át a szükséges átvilágításokon, melyek révén érdemi munkát végezhetett volna a Fehér Házban, így hiába volt elnöki tanácsadó, rengeteg mindenhez egyszerűen nem fért hozzá. Nem ülhetett be tárgyalásokra sem, így, mint a Buzzfeed fehérházi forrása összefoglalta, Gorka napjait nagyjából az teszi ki, hogy kávét iszik a Fehér Ház büféjében, miközben várja, hogy újra bejelentkezhessen a Fox News valamelyik műsorába szakérteni. Szintén nem tett jót a karrierjének, hogy a Forward című lap több forrásra építve arról írt, hogy Gorka tagja volt a Vitézi Rendnek Magyarországon. A szervezetet az amerikai külügy náci kollaboránsként tartja számon, így tagjaik hivatalosan be se léphetnének az Egyesült Államokba. 

Gorka magyarországi életútjáról korábban mi is írtunk röviden, azt itt lehet elolvasni