Hónapokon belül kirakhatják a Fehér Házból Gorka Sebestyént

2017 május 1., hétfő 5:16
79

A washingtoni értesülésekben általában erős The Hill újságírójának egy magasabb beosztású fehérházi tisztségviselő beszélt arról, hogy Gorka Sebestyén hamarosan elhagyja a Fehér Házat. Donald Trump biztonságpolitikai tanácsadója még az idén nyáron távozhat. 

A név nélkül nyilatkozó hivatalnok szerint Gorka egy Fehér Házon kívüli posztot kaphat. Az eredeti feladata az volt, hogy a "radikális iszlamista terrorizmus" elleni harchoz alkosson meg egy ideológiai keretet, a jövőben pedig hasonló feladatot kaphat, csak alighanem valamelyik kormányügynökségnél, a Fehér Házon kívül. 

Gorka esetleges távozásáról napok óta cikkeztek az amerikai lapok. A legnagyobb gond az volt vele, hogy nem esett át a szükséges átvilágításokon, melyek révén érdemi munkát végezhetett volna a Fehér Házban, így hiába volt elnöki tanácsadó, rengeteg mindenhez egyszerűen nem fért hozzá. Nem ülhetett be tárgyalásokra sem, így, mint a Buzzfeed fehérházi forrása összefoglalta, Gorka napjait nagyjából az teszi ki, hogy kávét iszik a Fehér Ház büféjében, miközben várja, hogy újra bejelentkezhessen a Fox News valamelyik műsorába szakérteni. Szintén nem tett jót a karrierjének, hogy a Forward című lap több forrásra építve arról írt, hogy Gorka tagja volt a Vitézi Rendnek Magyarországon. A szervezetet az amerikai külügy náci kollaboránsként tartja számon, így tagjaik hivatalosan be se léphetnének az Egyesült Államokba. 

Gorka magyarországi életútjáról korábban mi is írtunk röviden, azt itt lehet elolvasni

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt