Hónapokon belül kirakhatják a Fehér Házból Gorka Sebestyént

külföld
2017 május 01., 05:16
comments 78

A washingtoni értesülésekben általában erős The Hill újságírójának egy magasabb beosztású fehérházi tisztségviselő beszélt arról, hogy Gorka Sebestyén hamarosan elhagyja a Fehér Házat. Donald Trump biztonságpolitikai tanácsadója még az idén nyáron távozhat. 

A név nélkül nyilatkozó hivatalnok szerint Gorka egy Fehér Házon kívüli posztot kaphat. Az eredeti feladata az volt, hogy a "radikális iszlamista terrorizmus" elleni harchoz alkosson meg egy ideológiai keretet, a jövőben pedig hasonló feladatot kaphat, csak alighanem valamelyik kormányügynökségnél, a Fehér Házon kívül. 

Gorka esetleges távozásáról napok óta cikkeztek az amerikai lapok. A legnagyobb gond az volt vele, hogy nem esett át a szükséges átvilágításokon, melyek révén érdemi munkát végezhetett volna a Fehér Házban, így hiába volt elnöki tanácsadó, rengeteg mindenhez egyszerűen nem fért hozzá. Nem ülhetett be tárgyalásokra sem, így, mint a Buzzfeed fehérházi forrása összefoglalta, Gorka napjait nagyjából az teszi ki, hogy kávét iszik a Fehér Ház büféjében, miközben várja, hogy újra bejelentkezhessen a Fox News valamelyik műsorába szakérteni. Szintén nem tett jót a karrierjének, hogy a Forward című lap több forrásra építve arról írt, hogy Gorka tagja volt a Vitézi Rendnek Magyarországon. A szervezetet az amerikai külügy náci kollaboránsként tartja számon, így tagjaik hivatalosan be se léphetnének az Egyesült Államokba. 

Gorka magyarországi életútjáról korábban mi is írtunk röviden, azt itt lehet elolvasni

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.