San Francisco lesz az egyik első város, ahol az autók beszélgetnek a közlekedési lámpákkal

smart city
2017 május 01., 20:34

Az Audi tavaly év végén mutatta be az Internet of Things-varázslatra alapuló fejlesztését, azt a kütyüt/szoftvert, mely a közlekedési lámpák váltásait képes megjeleníteni az autóban. Már persze akkor, ha a közlekedési lámpák is képesek jelezni online, hogy mikor terveznek váltani.

A Traffic Technology Services nevű cég pedig, mily szerencse, pont arra jött létre, hogy afféle átjátszóállomásként szolgáljon az autók és a közlekedési lámpák között. San Francisco pedig az egyik első olyan város, ahol ez a két rendszer egymásra találhat, és az Audik időben értesülnek majd arról, mikor is tervez váltani a lámpa.

Az autonóm, vagyis önvezető autók témája világszerte akkora hype, hogy ez a fogalom elfedi, mennyi borderline fejlesztés kell még ahhoz, hogy a kocsik valóban hatékonyan és gyorsan legyenek képesek önállóan közlekedni az utakon. A lámpaváltásokról való értesülés alapvető fontosságú ahhoz, hogy az autonóm - vagy a sofőrös - autók jó ritmusban, felesleges leállások és gyorsítások nélkül érkezzenek a villanyrendőrhöz.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.