A Fidelitas betámadta az Index szerkesztőségét

Média
2017 május 02., 07:31
comments 240

Ez is az enyém feliratos, Simicska Lajos Fidesz-alapítót ábrázoló matricákkal ragasztotta tele a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas az Index szerkesztőségének épületénél található információs táblát. A kormányzati akciócsoport ezen kívül a Hír Tv székházánál, illetve a Jobbik frakciójának irodáinál is matricázott.

link Forrás

Az erről szóló fidelitasos Facebook-posztból az derül ki, hogy a szervezet meglepő módon negatív jelentésű szónak tartja a lakájmédia kifejezést:

Az akció célja, hogy rávilágítsunk arra, az elveit feladó Jobbiknak és az indexnek valójában ugyanaz a milliárdos földesúr a gazdája, így az index rövid időn belül Simicska új pártjának lakájmédiája lehet.

A Fidelitas mély témaismeretét Király kolléga egyetlen kommentben mutatta meg:

szolni kene nekik, hogy a divany es a velvet nem a simicskae, a travelo meg konkretan az ovek, marmint az origoe.  

És valóban: a Divány és a Velvet a CEMP-é, amit nem szerzett meg Simicska Lajos. Sőt ugyanez igaz az Indalabsre és a sales-re,  az pedig nem is régi, hanem egyhónapos hír, hogy az Origo-New Wave Media szerezte meg a Travelót.

Az akció külön pikantériája, hogy mekkora irdatlan öngólt lőtt ezzel a Fidesz/Fidelitas. Mármint azzal, hogy matricákat ragasztgattak a Parlamenthez tartozó Képviselői Irodaházban. Amikor ugyanis Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője pont ugyanezt művelte Orbán Viktor parlamenti dolgozószobájának ajtajával, Kövér László házelnök örökre kitiltotta a Házból. Eszerint nyilván pont ugyanez vár a kormánypárt ifjúsági szervezetére.

Update:

Az irodaház egyik Névtelen Lakója most sütötte el a slusszpoént ezzel az üzenettel:

a legeslegnagyobb az egészben, hogy az irodaház takarította le a matricákat, ami meg Schmidt Máriáé, tehát Schmidt Mária letakaríttatta a Fidelitas matricáit

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.