A szélsőjobbos Marine Le Pen egy az egyben ellopta és előadta a középjobbos François Fillon beszédét

külföld
2017 május 02., 08:36
comments 92

Hétfőn a Párizshoz közeli Villepinte-ben tartott beszédet a szélsőjobbos Marine Le Pen, aki egy hete Emmanuel Macronnal együtt jutott tovább a franciaországi elnökválasztás első forduljából. 

A beszéd viszont, amit Le Pen tartott, helyenként hosszasan, szóról szóra megegyezett a republikánus François Fillon április 15-én megtartott beszédével; a Ridicule TV egymás mellé tette a kettőt, és a kínos egyezésen kívül annyi mindenképpen kiderül az összehasonlításból, hogy Le Pen sokkal erőteljesebb, agilisebb szónok, mint a karót nyelt Fillon, aki néhány hete fahangon adta elő ugyanazt a szöveget, amit most Le Pen igazi beleéléssel. 

link Forrás

Le Pen pártja, a Nemzeti Front egyik tisztviselője azzal magyarázta a beszédlopást, hogy az „főhajtás” volt Fillon előtt, és azt volt hivatott jelezni, hogy Le Pen „nem szektás". (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.