Le Pen semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy Fillon hetekkel ezelőtti beszédéből emelt át szó szerint részleteket

2017 május 2., kedd 20:08
83

Kedden derült ki, hogy az öt nap múlva esedékes francia elnökválasztás egyik jelöltje, Marine Le Pen plagizálta május 1-jén elmondott kampánybeszédét: a nemzeti identitásról szóló részeket szó szerint átvette az első fordulóban alulmaradt Francois Fillon konzervatív jelöltnek egy két héttel ezelőtt elmondott beszédéből. A szélsőjobboldali politikus egy interjúban azt mondta, hogy "teljesen vállalja", ami történt.

A Nemzeti Front jelöltjének hétfőn elhangzott beszédéről és Francois Fillon április 15-i nagygyűléséről hétfőn este jelent meg egy másfél perces felvétel egy, a konzervatív jelöltet támogató Twitter-oldalon. Az összemontírozott videóból kiderül, hogy Le Pen szó szerint azt mondta el a nemzeti identitásról, amit korábban Fillon. Azóta további párhuzamos részletek is felkerültek az internetre a két elnökjelölt beszédeiből, amelyek szó szerint megegyeznek.

"Teljesen vállalom ezt a kacsintást és hírverést, mondjuk így, miután csak ezután loholnak" - mondta kedd este Marine Le Pen a TF1 kerekedelmi televízió híradójának stúdióvendégeként. "Végül is nem is rossz, mert ezt a beszédet ma százszor lehetett hallani" - tette hozzá. 

"Francois Fillon szavazói egy részének, tény, ugyanaz az a víziója Franciaországról, a nagyságáról, a világban betöltendő szerepéről, mint nekünk" - hangsúlyozta a Nemzeti Front jelöltje. 

Arra kérdésre, hogy nem volt-e egy kissé kockázatos lépés a szövegátvétel, Le Pen azt válaszolta: "Ha nem tettem volna meg, nem beszéltek volna róla. Annyira jól ismerjük magukat, tudjuk, hogy működik a média" - fogalmazott a szélsőjobboldali politikus. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt