Kósa szerint nem nagy dolog, hogy a Kádár-rendszerben beszervezték a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetőjét

Lehel Lászlóról, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójáról a múlt héten írta meg a Magyar Nemzet, hogy a Kádár-rendszerben ügynökként, Filozófus fedőnéven figyelte az egyház működését. Még lelkészként szervezték be. 

Lehel a cikk megjelenése után felfüggesztette vezetői pozícióit a segélyszervezetben, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért vádakra.

Az RTL Híradója megkérdezte Kósa Lajost, a Fidesz frakcióvezetőjét is az ügyről. Kósa azt mondta, nem perdöntő dolog, ha valaki egy segélyszervezetet irányít, és kiderül róla, hogy beszervezték, a segélyszervezet ugyanis nem politikai és nem is nemzetbiztonsági szempontból jelentős munkát végez.

Kósa szerint nem kellemetlen az sem, hogy a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek remek kapcsolatai vannak a kormányzattal, még Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége is a jószolgálati nagykövetük.

A frakcióvezető ugyanakkor azt is mondta, nem jó, ha valakiről ilyesmi kiderül, és üdvözölte, hogy Lehel felfüggesztette vezetői jogainak gyakorlását.

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.