Kósa szerint nem nagy dolog, hogy a Kádár-rendszerben beszervezték a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetőjét

politika
2017 május 03., 15:52
comments 215

Lehel Lászlóról, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójáról a múlt héten írta meg a Magyar Nemzet, hogy a Kádár-rendszerben ügynökként, Filozófus fedőnéven figyelte az egyház működését. Még lelkészként szervezték be. 

Lehel a cikk megjelenése után felfüggesztette vezetői pozícióit a segélyszervezetben, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért vádakra.

Az RTL Híradója megkérdezte Kósa Lajost, a Fidesz frakcióvezetőjét is az ügyről. Kósa azt mondta, nem perdöntő dolog, ha valaki egy segélyszervezetet irányít, és kiderül róla, hogy beszervezték, a segélyszervezet ugyanis nem politikai és nem is nemzetbiztonsági szempontból jelentős munkát végez.

Kósa szerint nem kellemetlen az sem, hogy a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek remek kapcsolatai vannak a kormányzattal, még Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége is a jószolgálati nagykövetük.

A frakcióvezető ugyanakkor azt is mondta, nem jó, ha valakiről ilyesmi kiderül, és üdvözölte, hogy Lehel felfüggesztette vezetői jogainak gyakorlását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.