Ungváry Krisztián szerint Horn Gyula Harcos fedőnéven jelentett a Kádár-rendszerben

politika
2017 május 03., 16:28
comments 452

Ungváry Krisztián történész azt mondja, hogy a kutatásai során kiderítette, hogy Horn Gyula a Kádár-rendszerben az állampárt ügynöke volt, és Harcos fedőnéven jelentett. Horn miután a Szovjetunióban lediplomázott, hazajött és az 56-os forradalom után pufajkásnak állt. Később diplomatakarriert kezdett, a szófiai követségen lett gazdasági titkár. Ungváry szerint ekkor kezdett jelenteni.

Az, hogy diplomataként jelenteni kellett a Kádár-rendszerben, annyira nem meglepő, ez az információ mégsem volt eddig nyilvános Hornról, aki még egy amerikai diplomatát is megpróbált kiutasíttatni Bulgáriából. (RTL Híradó, Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.