Felfüggesztették a Schmidt Mária résztulajdonában levő BIF tőzsdei kereskedését

A Flórián udvar az Árpád híd budai hídfőjénél. Itt van az Index székháza, és ide van bejegyezve a BIF Nyrt. is.Fotó: Google Maps

A pénzügyi beszámoló elmulasztása miatt felfüggesztette a BIF Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését, és négymillió forint bírságot szabott ki a cégre a Magyar Nemzeti Bank. A tőzsdei cégeknek április 30-ig kellett volna közzétenniük éves beszámolójukat.

Az MNB határozata alapján a BIF-papírok kereskedését már május 4-én felfüggesztették, mert a cég a felszólítás ellenére se tette közzé beszámolóját. A részvényekkel addig nem kereskedhetnek, amíg meg nem jelentetik a beszámolót.

A BIF Nyrt. egyik kisebbségi tulajdonosa Schmidt Mária. A cégben tavaly nyárig Spéder Zoltán is tulajdonos volt, de eladta részesedését. A tranzakcióra azután került sor, hogy a kormányközeli média összehangolt, személyeskedő támadássorozatot indított az egykori bankár- és postaprivatizátor, illetve az Index immár szintén csak egykori tulajdonosa ellen. Idén május 2-án Spéder régi üzlettársa, Nobilis Kristóf is eladta részesedését a BIF-ben.