Időbe telt, de a kormánysajtó végre megtalálta Sorost a Topház-botrány mögött

POLITIKA
2017 május 05., 08:37
comments 166

Miközben az ügyben illetékes Emberi Erőforrások Minisztériuma azonnali, rendkívüli vizsgálatot indított a Topház Speciális Otthonban uralkodó embertelen állapotok feltárására és azonnali hatállyal felfüggesztette az intézmény igazgatóját, egyben ígéretet tett az embertelen körülményeket feltáró, budapesti székhelyű nemzetközi civil szervezetnek, az MDAC-nak, hogy képviselőiket beengedik az összes, fogyatékos emberekkel foglalkozó állami intézménybe, a kormánypropaganda vezérhajója, a Magyar Idők ma

"Újabb lejárató kampány hazánk ellen?"

címmel jelentetett meg cikket a témában. Amiben azonnal le is leplezi, hogy az MDAC-t az Open Society Foundations támogatja, tehát Soros.

Mondjuk az MDAC-t az OSF mellett az Európai Unió is támogatja, tehát Brüsszel, továbbá az ENSZ két szervezete, az UNICEF és az ENSZ Kínzások Áldozatait Támogató Önkéntes Alapja is támogatja, de ezekre sajnos a kormánypropaganda még nem fejlesztett ki egyszavas szinonimát.

A lapot nehéz volt zavarba hozni. Bár maguk is idézik az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményét, amely szerint a Topház "nem felel már meg a 21. századi elvárásoknak", hosszasan értekeznek arról, hogy az MDAC ezt alátámasztó megállapításai mind rágalmak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.