Fejbelőttek egy tüntetőt egy venezuelai kormányellenes tüntetésen

külföld
2017 május 06., 14:08
comments 63

Csütörtökön újabb tüntetéseket szerveztek egész Venezuelában a kormány ellen. A San Diegóban megtartott, erőszaktól nem mentes demonstráció során meghalt egy húszéves fiú, Hecder Lugo is. Ezzel az április óta tartó kormányellenes tüntetések halottainak száma 37-re nőtt. Az egy hónapja tartó tüntetések során eddig 717 ember sérült meg és 152-en vannak börtönben. 

Az országban azóta uralkodik ilyen állapot, mióta az elnök, Nicolas Maduro akadályozza az ellenzéki többségű törvényhozás munkáját, illetve kedden alkotmányozó gyűlést hívott össze, de nem azoknak a képviselőknek, akiket demokratikusan megválasztottak, hanem akiket ő szeretne kijelölni. 

Ugyanezen a tüntetésen egy csapat fiatal megfogta, ledöntötte és az utcán dobálta a korábbi venezuelai elnök, Hugo Chávez szobrát, erről videó is készült. (via Guardian

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.