Az EU-zászló egyik csillagát leverő munkásról készített óriásgraffitit Banksy

MŰVÉSZET
2017 május 07., 15:09
comments 109

A világ legismertebb graffitise először reagált bármit arra, hogy hazája elhagyja az Európai Uniót. Doverben egy épület oldalára vitt fel egy óriási EU-zászlót az éj leple alatt, a zászló aljára pedig egy munkást festett, aki szedi le az egyik csillagot. 

photo_camera Fotó: Banksy

A brit sajtónak Banksy környezetéből megerősítették, hogy eredeti műről van szó, tényleg Banksy alkotása. 

Az EU-zászlón a csillagok az európai emberek közötti egységet, szolidaritást és harmóniát tükrözik az EU hivatalos leírása szerint. Banksy műve nem is jöhetett volna érzékenyebb pillanatban, már ami az EU és a britek viszonyát illeti: az utóbbi napokban meglehetősen eldurvult a brit kormány és az EU vezetőinek viszonya. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.