Ismét titokban tárgyalt Semjén Zsolt Iránnal

POLITIKA
2017 május 09., 21:34
  • Április elején járt Teheránban Semjén Zsolt.
  • A Miniszterelnöki Sajtóiroda semmitmondó közleménye után, iráni lapokból derült csak ki, hogy a magyar miniszterelnök-helyettes többek közt arról is megállapodott, hogy a két ország közösen épít atomerőművet. Ehhez pedig magyar bankok biztosítanak hitelt.

Az LMP-s Ungár Péter Facebook-oldalára posztolta: ismét titokban tárgyalt az iráni-magyar atomreaktorokról Semjén.

"A kormány hivatalos oldalán senki nem számolt be a miniszterelnök-helyettes és az iráni nagykövet közötti találkozóról, arról megint egyszer egy íráni hírügynökségtől tájékozódhat a magyar közvélemény,"

írta Ungár. Az Islamic Republic News Agency beszámolója szerint a KDNP-s politikus Belgrádban tárgyalt Irán budapesti nagykövetével, Gholamali Rajabi Yazdival. Semjén állítólag abbéli reményének adott hangot a megbeszélésen, hogy az iráni és a magyar bankok közötti kapcsolatok intenzitásának fokozásától beindulnak majd a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok. Illetve Magyarország delegációt küldött az  iszhafáni nukleáris biztonsági konferenciára is. Az INRA szerint városi szinteken is erősítenék a két ország közti együttműködést: 

Teherán és Budapest, Siráz és Pécs, Jazd és Jászberény közt jön létre kapcsolat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.