Június elején indul a Kúrián a volt barátnőjét megcsonkító orvos tárgyalása

bűnügy
2017 május 09., 10:44
comments 63

Június 6-án kezdődik a Kúrián a volt barátnőjét lúggal megcsonkító orvos tárgyalása - írja a Velvet.

  • Bene Krisztián 2013 március 12-én támadta meg volt barátnőjét, Erikát. A férfi akkor a budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója volt.
  • Az orvos nem tudta elviselni, hogy Erika néhány hónappal korábban szakított vele.
  • A nőt a lakásában egy injekcióval elkábította, majd maró lúgot öntött a nemi szervére.
  • Az orvosok szerint Erika már sosem élhet normális nemi életet, nem tudni, hogy lehet-e gyereke.
  • A támadás után az orvost hamar elfogták, de aztán kiengedték, és megpróbálták megszüntetni a nyomozást. Erika panasza nyomán indult csak újra az ügy.
  • A férfi első fokon 4 év börtönt kapott.
  • Másodfokon, nem jogerősen 9 év börtönre ítélték.

Az ügynek egy eljárásjogi szabály miatt a másodfokú ítélet után sem lett vége. Az történt, hogy a másodfokú eljárásban kifosztás és a magánlaksértés miatt is elítélték Benét, ezekről az elsőfokú döntésben nem volt szó. Viszont mivel minden bírósági döntés ellen legalább egyszer lehet fellebbezni, ezért a kifosztás és a magánlaksértés miatt az egész ügyet tovább kell vinni harmadfokra. A Kúrián minden téma újra kinyílik, súlyosbodhat de enyhülhet is az ítélet.

Úgy tudjuk, hogy az ügyészség most a büntetési tétel felső határát kérik, azaz 12 évet.

Ez a videó Erika történetéről szól:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.