„A kitűnő, ragyogó hírműsoraik mellett talán megérdemelne egy emlékműsort az az ember, aki, ha nem lett volna, a mai napig sem kapcsolnák be a tévét az emberek”

Takács Marika a magyar köztévé legendás bemondója volt, egészen 1957-től. 1997-ben azonban, 58 évesen mellrákban meghalt. Halála után a köztévé örökös tagjává választották. Takács Marika halálának kedden volt a 20- évfordulója. Ebből az alkalomból a lánya a Facebookon emlékezett a bemondóra, a köztévé azonban a kerek évforduló ellenére sem emlékezett meg a volt kollégáról.

Takács MarikaFotó: Fortepan

Ezzel kapcsolatban kereste meg a Bors Gálvölgyi Jánost, aki több mint 10 éven át vezette a kívánságműsort Takács Marikával.

„Egy családtag volt ő a képernyőn keresztül. Jöttek utána is kiváló szakemberek, de olyan, mint Ta­kács Marika, egy sem volt.

A »kitűnő, ragyogó« hírműsoraik mellett talán megérdemelne egy emlékműsort az az ember, aki, ha nem lett volna, a mai napig sem kapcsolnák be a tévét az emberek. Pláne a köztévét.

Disznóság, és felháborítónak tartom, hogy nem emlékeznek meg róla. De nemcsak róla, hanem az élőkről sem beszélnek. Szerintem azt sem tudják már, ki volt. Bele kell, törődni, ez az élet rendje. Az emberek elfelejtik a legendákat.” (Bors)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.