Balog Zoltán lelkész-miniszter nyilvánosan azon viccelődött, hogy milyen keveset keresnek a mentősök

POLITIKA
2017 május 10., 10:57
comments 235
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Jól odapörkölt Balog Zoltán emberminiszter azoknak a savanyújóskáknak, akik szerint a kormánynak nincs semmi humorérzéke és csak fenyeget meg acsarkodik. Az odapörkölés egy speciális sajtóeseményen történt szerdán reggel, Budapest Belvárosában. A Mentők Napja alkalmából ugyanis "Közös reggeli az OMSZ dolgozóival a Kiosk-ban" címmel hirdettek meg eseményt. 

A Kiosk mint helyszín némileg meglepő választásnak tűnik egy mentősnapi megmozdulásra, hiszen ez egy kívül-belül hatalmas, agyondizájnolt, a  Belváros legközepén, a Március 15-e téren található menő bisztróétterem, ahol 5000 forint egy bécsi szelet. 

photo_camera Fotó: kiosk

A jelek szerint maga Balog is érezhette a közmondásosan alulfizetett mentősök és a csicsa helyszín között feszülő ellentmondást, a sajtóesemény beszélős részét ugyanis a következő szöveggel vezette fel, szó szerinti idézet következik:

"Köszönöm szépen, én is tisztelettel köszöntök mindenkit. Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat dolgozói minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egyszeri alkalom. A tréfát félretéve - 

Baromi nagyot nevethetett ezen minden mentős. 

De azt hiszed, itt már vége volt a menő helyen reggeliző szegényeken való viccelődésnek? Nem ismered Balog Humor Haroldot! Ugyanis így folytatta:

A tréfát félretéve azért jó, hogy háttal állok Önöknek, mert így nyugodtan folytathatják a reggelit, amiben nem szeretnénk Önöket megzavarni."

Balog - a Fidesz válasza Hofi Gézára - ezután a bevezető után tért rá a béremeléskre, az új rohamkocsikra és az egyéb, nem gasztronómiai témákra. 

A Kioskban egyébként nem lehet reggelizni, mert amikor nem miniszterek médiareggeliznek benne, akkor délben nyit. De egy kései reggelit azért össze lehet állítani az étlapról:  a kenegetős krémek +  kecskesajtsaláta + 0,35 liter házi limonádé +  tejeskávé kombó már 5180 forintból kijön. De ha levesszük a kecskesajtot, és gyors minimálreggeliben gondolkodunk, akkor már 3330-ból kijövünk, jattal mondjuk 3600-ból. Vagyis ha lehetne reggelizni a Kioskban, egy Balog Zoltán-viccben élő mentős havi 72 ezerért, vagyis az átlagos bruttó mentős keresetet nézve a teljes fizetése harmadért már meg is tehetné azt. 

Így már nem is olyan meglepő, hogy Andy Vajna kormánybiztos pont Izaura TV néven indított kábelcsatornát. 

Update 1: Nem ez volt az első ilyen jellegű alkalom Balog Leoncio miniszter karrierje során. Itt a cikkünk arról, amikor szegény gyerekeket szívatott a Hilton szállóban:

link Forrás

Update 2: Hogy Balog vicce tényleg milyen kínos volt, tökéletesen illusztrálja, hogy az imént ezt az erősen elhatárolódós hangulatú levelet kaptuk az eseményt szervező Kiosktól:

A KIOSK minden évben vendégül lát olyan társadalmi csoportokat / szervezeteket akik köztudottan sokan tesznek a hétköznapokban értünk, az idei volt a harmadik alkalom. ( nekünk egy szívügy )

Idén a mentősökre esett a választás, teljesen magunktól választottuk őket semmilyen kérésre főleg nem politikai kérésre. A reggelit ( bár nem vagyunk egyelőre reggeliző hely )  a mentős napra szerveztük, egy villás reggelivel szerettünk volna köszönetet mondani a mentősök munkájáért.

Az esemény részünkről egy köszönet volt melybe szervezésébe természetesen bevontuk, az OMSZ munkatársait ( a vendégek toborzásába) A felszólaló államtitkár úr és miniszter úr az OMSZ meghívására érkezett.

A KIOSK a rendezvényt magától szervezte mint minden más társadalmi akcióját, semmilyen párpoltikai rendezvénynek sem a múltban sem a jövőben nem ad helyet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.