Félmilliárdot költenek az első világháborús ünnepségsorozatra Schmidt Máriáék

2017 május 10., szerda 7:04

A Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány nettó 500 millió forintos megbízást adott a New Land Media Kft.-nek és a Lounge Design Kft.-nek az első világháborús ünnepségsorozattal kapcsolatos feladatok ellátására. A feladat leírása egészen pontosan így szól:

„Az Első Világháború centenáriumi ünnepségsorozatának keretében megvalósuló programok koordinálása és megvalósítása. Az ünnepségsorozat részeként megvalósuló kiállítás-sorozatot az elvárások szerint már 2017. első negyedévében a társadalom széles köre számára elérhetővé és megismerhetővé kell tenni különös tekintettel a megyei-, országos napilapokban, heti, kétheti és havi lapokban, közterületi hirdetési felületeken és on-line hirdetési felületeken, erre tekintettel a jelen közbeszerzés tárgya szerinti média szolgáltatásoknak és kommunikációnak, kiemelten az »Új világ született – Európai testvérháború 1914-1918«- média-megjelenés tekintetében.”

A két nyertes cég Balásy Gyula érdekeltsége, aki nem először dolgozik a kormánynak, az ő cégei tervezték a Magyarország jobban teljesít és a Ha Magyarországra jössz... szlogent használó migránsellenes plakátok arculatát is.

Az Átlátszó szerint Schmidt Máriáéknak sajnos még az 56-os emlékév szerződéseit sem sikerült nyilvánosságra hozniuk. (Átlátszó)