Két hivatali autót is vásároltatott magának az önkormányzattal az I. kerület fideszes polgármestere

bűnügy
2017 május 10., 05:23
comments 183

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere nemrég azzal került be a hírekbe, hogy a vezetése alatt a kerület úgy herdálja az ingatlanvagyonát, hogy még Rogán Antal kerületéből is elismerően tekintenek át a Dunán a Várra. Most kiderült az is, hogy Nagy Gábor Tamás nemcsak ingatlanban, de ingóságban sem ismer tréfát:

az önkormányzattal nem is egy, de két autót vásároltatott magának.

A Magyar Nemzet szerint míg 2014-ben egy Nissan Leaf elektromos autót szereztek be neki, egy évvel később egy hibrid meghajtású Lexust is kapott személyes használatra. Külön elegáns, hogy 2015-ben Nagy javaslatára vezették be Budapesten a környezetkímélő autók ingyenes parkolását, tehát akkor, amikor már ő is ilyen autóval nyomatta.

A Magyar Nemzet szerint ráadásul Nagy nem is autóval jár dolgozni, az önkormányzat épülete ugyanis csak 200 méterre van attól a 71 négyzetméteres lakástól, amit a polgármester „piaci alapon” bérel havi 81 ezer forintért az önkormányzattól a Várban.

photo_camera Tuzson Bence, L. Simon László és Nagy Gábor Tamás időkapszulát helyeznek el az újjáépülő Lovarda ünnepélyes alapkőletételén. Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar nemzet próbált érdeklődni arról, miért kell a két autó a polgármesternek, de nem kaptak választ. Ugyanerről már kérdezett egy önkormányzati ülésen a Párbeszéd I. kerületi képviselője, V. Naszályi Márta is, és neki azt mondták, hogy a Lexusra azért volt szükség, mert az elektromos Nissannal nem lehet hosszú utakra menni. A Lexusban viszont négyen is kényelmesen elférnek csomagokkal, így alkalmas testvérvárosi látogatásokra. Ilyen külföldi látogatásból egyébként évente csak 3-5 van, de az önormányzat szerint így is jó választás volt az alsó hangon is legalább 15 millióba kerülő Lexust beújítani a polgármesternek. (Magyar Nemzet

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.