A budapesti közgyűlés támogatja, hogy néhány nyári hétvégén le legyen zárva az autók előtt a Szabadság-híd

2017 május 10., szerda 8:21
122

A Fővárosi Közgyűlés szerdán támogatta azt a civil kezdeményezést, ami szerint

nyári hétvégéken a piknikezőké lesz a Szabadság-híd.

A kezdeményezők a híd tavalyi felújításakor kaptak rá a dologra, akkor több ezer ember piknikezett, bulizott, pihent és jógázott az autók elől lezárt hídon.

Tarlós Istvánnak azonban volt egy kikötése, azt mondta:

„Ha egyszer valaki felmászik a turulhoz, az egész akció le van fújva!”

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes szerint a nyáron rengeteg olyan rendezvény is lesz, amit össze lehet majd hangolni a híd funkcióváltásával. Időpontokat még nem tudott mondani a konkrét lezárásokról, csak az derült ki, hogy hétvégi lezárásban gondolkodnak, az iskolaidő vége utáni és augusztus 20. előtti időszakban. (Index)

UPDATE 10:43

Ennek a posztnak az eredeti verziójában azt írtuk, hogy a híd minden nyári hétvégén le lesz zárva, ez azonban nem így lesz, a közgyűlés ugyanis arról döntött, hogy  az iskolaidő vége utáni és augusztus 20. előtti időszakban, hétvégéken jöhet a lezárás, de még nincsenek konkrét dátumok. Arról is megegyeztek, hogy a vizes vb ideje alatt nem lesz lezárva a híd.

UPDATE 11:47

A fővárosi önkormányzat arra is felhívta a figyelmet, hogy a konkrétumok tisztázásáig a hivatalos döntést az ügyben elhalasztotta az Közgyűlés.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt