8 éve ígérték, hogy visszatér a kisvasút, de a felújított kocsikat Felcsútra vitték, így amikor most újra elindult a kis csühögő, elsodort egy rakás otthagyott biciklit

közlekedés
2017 május 11., 14:02
comments 129

„Szerda délelőtt az Állomás térről elindult egy kisvonat Bujra. A jármű pályabejáráson vett részt. Sokan úgy tudják, a kisvasút nem közlekedik, ezért a kerékpárjaikat szabálytalanul, a sínek mellett lévő korláthoz helyezték el. Ezeket a vonat elsodorta, így anyagi kár keletkezett. A felelősség azonban a biciklitulajdonosokat terheli”számolt be a hírről Nyíregyháza város önkormányzata.

photo_camera Fotó: nyiregyhaza.hu

A szabolcsihir.hu azt írja: sokszor mondták már 2009 decembere óta, hogy csak ideiglenesen szünetel a kisvasút Nyíregyháza és Dombrád között, és időnként pályabejárásokat tartanak, ezért fontos, hogy a sínek szabadon maradjanak, a KRESZ-táblák utasításait be kell tartani.

A lap emlékeztet arra, hogy az ideiglenesség azért is húzódott el annyira, mert

több kocsit, mozdonyt felújítás után elvittek Felcsútra, azóta ott járnak.

Sőt, a biciklisek azért is hihették, hogy nem kell a kisvonattól tartaniuk, mert

a végállomás egyik épületét már le is bontották, és az elmúlt 8,5 évben egy szó sem esett arról, hogy újra akarnák indítani a kisvasutat.

photo_camera Fotó: nyiregyhaza.hu

Azok a tizenévesek, akiknek a biciklijét elgázolhatta a kisvasút, valószínűleg már nem is emlékeznek arra, hogy erre valaha járt „egy kis csühögő” – írja a lap, ami szerint a biciklisek, akik a korláthoz láncolják a biciklijüket, onnan mennek tovább vonattal. (szabolcsihir.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.