Orbán Viktor ellátogat a pekingi Országos Népi Gyűlésbe

2017 május 11., csütörtök 10:45
128

A Kínai Népköztársaságba, Pekingbe utazik Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön. A május 16-ig tartó hivatalos látogatás során a kormányfő részt vesz az Egy övezet, egy út nevű fórumon – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

A sajtófőnök elmondta, Orbán Viktor az Országos Népi Gyűlésben plenáris egyeztetésen vesz részt, de kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd: a tervek szerint együttműködési megállapodások születnek a felek között a kis- és középvállalkozásokat érintően és kutatási és fejlesztési projektek közös finanszírozásáról.

Havasi Bertalan szerint aA miniszterelnök – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel és Varga Mihály, a nemzetgazdasági tárca vezetőjével – munkavacsorán találkozik a Bank of China képviselőivel.

Magyarország az európai országok közül elsőként 2015 júniusában írt alá kormányközi egyetértési nyilatkozatot az „Egy övezet, egy út” kezdeményezésben való együttműködésről Kínával. A projekt célja a kereskedelem és a befektetések ösztönzése, az Európa és Ázsia közötti infrastrukturális összeköttetések fejlesztése és a kulturális csere fokozása. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt