Bezár a nemzeti levéltár kutatóterme, mert Varga Mihályéknak kell a hely

Az alábbi üzenet jelent meg a Magyar Nemzeti Leváltár honlapján:

Értesítjük tisztelt kutatóinkat, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára Hess András téri kutatóterme 2017. május 15-től az épületben elhelyezett iratanyagnak az 1837/2015. (XI. 24.) Korm. határozatban foglaltak szerinti költöztetése miatt a költözés lezárulásáig zárva tart, az 1945 utáni Politikai Kormányszervek és Pártiratok Főosztályának teljes iratanyaga kutatási korlátozás alatt áll.  

A kutatásnak azért lesz vége, mert a Varga Mihály vezette NGM kapja meg a levéltár eddigi épületét a Várban, de olyan sürgősséggel, hogy közben nem gondoskodtak megfelelő helyről a levéltár számára. A kijelölt új hely ugyanis túl párás, így az iratok ott veszélyben volnának, ezért azok átköltöztetését még tavaly nyáron felfüggesztették

A költözésről itt írtunk részletesen.  

Frissítés: Az NGM a cikkünkre a következő reakciót küldte: „a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára Hess András téri kutatótermének levéltári anyagainak elhelyezése az intézmény telephelyein megoldott. A költöztetés a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatójának, Dr. Szabó Csabának szakmai támogatásával és hozzájárulásával valósul meg”.  

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.