Bíróságon támadták meg Mészáros Lőrinc lányainak kinevezését az Opimusban

gazdaság
2017 május 12., 06:04
comments 243

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) bíróságon támadta meg az Opimus legutóbbi közgyűlését, számolt be a Hvg.

Az Opimus Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltsége, ez az a cég, ami többek között a Mediaworks nevű lapkiadót megvásárolta.

A Tebész szerint a május 2-i közgyűlést szabálytalanul hívták össze, így az összes ott hozott döntést érvényteleníteni kellene. 

A közgyűlésen többek között arról is döntöttek, hogy Mészáros Lőrinc mindkét lánya kerüljön be a társaság igazgatóságába, az egyikük egyenesen az elnöki székbe.

A Tebész szerint törvénysértő volt, hogy csak azokat a részvényeseket engedték a közgyűlésen részt venni, akik napokkal előre regisztráltak. Mivel így kevesen voltak, helyben rögtön újabb közgyűlést hívtak össze, csakhogy oda is már csak az mehetett, aki az előző, elmaradt közgyűlésre regisztrált. (hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.