A nagypapák tüntetését is leverték a venezuelai rendőrök

külföld
2017 május 13., 05:32
comments 31

Az április óta tartó elnökválasztást követelő tüntetéssorozat szervezői újabban tematikus megmozdulásokat is tartanak. Múlt héten péntek estére az anyákat hívták utcákra, hogy gyertyás felvonulással tiltakozzanak Nicolas Maduro elnök ellen. Most péntekre a nagypapák felvonulását hirdették meg, amin több ezer férfi vett részt. A caracasi rendőrség erőszakkal akadályozta meg, hogy a tömeg elfoglalja a főváros főutcáját. 

photo_camera Fotó: JUAN BARRETO/AFP

A kilátástalan gazdasági válságban lévő országban az élelmiszer- és a gyógyszerhiány sújtja leginkább az időseket, írja a BBC. Közben Maduro elnök kirúgta a négy hónapja hivatalban lévő egészségügyi miniszterét, Antonieta Caporalét, mert az elmúlt két évben drasztikusan megnőtt gyermekhalandóság, és a szülés közben elhunyt anyák száma az országban. 

photo_camera Fotó: JUAN BARRETO/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.