Megint visszaütött Trumpra, hogy összevissza minden hülyeséget kitweetel

külföld
2017 május 15., 08:35
comments 109
Donald Trump ezen a május 12-i felvételen éppen az anyák napját ünnepli nejével, Melaniával. Pár órával korábban még a Twitteren fenyegette az FBI kirúgott igazgatóját, James Comey-t.
photo_camera Donald Trump ezen a május 12-i felvételen éppen az anyák napját ünnepli nejével, Melaniával. Pár órával korábban még a Twitteren fenyegette az FBI kirúgott igazgatóját, James Comey-t. Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images

Újra bebizonyosodott, hogy Donald Trump legnagyobb ellensége maga Donald Trump. Az elnök a múlt pénteken hosszú twitteres örjöngőrohama közepette nem is túl burkoltan megfenyegette James Comey-t, az FBI kirúgott igazgatóját, hogy előkerülhetnek még felvételek a beszélgetéseikről.

Bár Trump taktikusan idézőjelbe tette a "kazetták" kifejezést, ezzel még nem sikerült eloszlatnia a saját maga által felkeltett gyanút, hogy titokban rögzíti beszélgetéseit. Ami nem vet rá túl jó fényt, az utolsó elnök, aki rögzítette fehér házi beszélgetéseit, Richard Nixon volt, és a Watergate-ügy alatt már kiderült, hogy ezeket a felvételeket ki is kell adni.

Erre figyelmeztette most Trumpot Chuck Schummer, a szenátus kisebbségi, demokrata frakciójának vezetője is. Mint mondta, a felvételek megsemmisítése "bűncselekmény" lenne. A republikánus Lindsay Graham pedig a helyzet tisztázására szólította Trumpot.

A Fehér Ház eddig nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy valóban léteznek-e a felvételek. Schumer szerint amennyiben nincsenek felvételek, akkor "Trumpnak Comey-tól és az amerikai néptől is bocsánatot kell kérnie, amiért félrevezette őket". Graham pedig felszólította, hogy hátráljon meg végre, és hagyja lefolytatni az Oroszország és Trump kampányának vélt összejátszását vizsgáló nyomozást. Egyben ő is kijelentette, hogy ha léteznek a felvételek, azokat Trumpnak ki kell adnia. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.