Egyetlen kép, ami megmutatja a különbséget az újságírás és a fideszes propaganda között

2017 május 16., kedd 18:32
266

2014 júniusában politikai okok miatt kellett távoznia az egyik legnagyobb magyar hírportál, az Origo főszerkesztőjének, Sáling Gergőnek. A hír bejelentése után a másik legnagyobb magyar hírportál, az Index szerkesztőségi véleménycikkben állt ki legnagyobb piaci riválisa szabadsága mellett:

Az Origo szabadsága azonban nem jött el, mára teljesen bedarálta a fideszes médiagépezet a szerkesztőséget. A folyamatot legpontosabban talán az egykor a lap sportrovatában dolgozó újságíró, Mártha Bence levele szemléltette

Kedd délután derült ki, hogy távozik az Index főszerkesztője, Dudás Gergely. A hír bejelentése után kevéssel már meg is jelent egy cikk az Origón, ezzel a címmel:

Ebben a – szokás szerint – szerző feltüntetése nélkül megjelent írásában az Origo már a szerkesztőség szétesését vizionálja, és mindenféle forrás vagy akár közvetetett bizonyíték nélkül azt az ordas hazugságot állítja, hogy a leendő főszerkesztő, Tóth-Szenesi Attila „egyébként Simicska bizalmi embere”, és Simicska utasításai eddig is rajta keresztül jutottak el az Indexhez.

(A két cím összevetése Hont András találata)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt