Egyetlen kép, ami megmutatja a különbséget az újságírás és a fideszes propaganda között

2014 júniusában politikai okok miatt kellett távoznia az egyik legnagyobb magyar hírportál, az Origo főszerkesztőjének, Sáling Gergőnek. A hír bejelentése után a másik legnagyobb magyar hírportál, az Index szerkesztőségi véleménycikkben állt ki legnagyobb piaci riválisa szabadsága mellett:

Az Origo szabadsága azonban nem jött el, mára teljesen bedarálta a fideszes médiagépezet a szerkesztőséget. A folyamatot legpontosabban talán az egykor a lap sportrovatában dolgozó újságíró, Mártha Bence levele szemléltette

Kedd délután derült ki, hogy távozik az Index főszerkesztője, Dudás Gergely. A hír bejelentése után kevéssel már meg is jelent egy cikk az Origón, ezzel a címmel:

Ebben a – szokás szerint – szerző feltüntetése nélkül megjelent írásában az Origo már a szerkesztőség szétesését vizionálja, és mindenféle forrás vagy akár közvetetett bizonyíték nélkül azt az ordas hazugságot állítja, hogy a leendő főszerkesztő, Tóth-Szenesi Attila „egyébként Simicska bizalmi embere”, és Simicska utasításai eddig is rajta keresztül jutottak el az Indexhez.

(A két cím összevetése Hont András találata)