Újabb két tüntető halt meg a hétfő esti összecsapásokban Venezuelában

külföld
2017 május 16., 05:32
comments 40

Folytatódtak az április eleje óta tartó megmozdulások Venezuelában. Az elnökválasztásért tüntetők 12 órás ülősztrájkot hirdettek meg hétfő estére. A Nicolás Maduro elnök politikája ellen tiltakozó akció a fővárosban, Caracasban nagyrészt békések maradtak, de más városokban ismét erőszakos összecsapásokba torkolltak. 

photo_camera Fotó: JUAN BARRETO/AFP

A kolumbiai határ mellett fekvő  Tachira államban két férfi, egy 18 éves és egy 33 éves vesztette életét, mikor a tüntető tömeg összecsapott a rendőrséggel. A tiltakozók kövekkel dobálták a rendőröket, akik erre könnygázzal válaszoltak, majd felgyújtottak egy páncélozott autót, majd lángra kapott több közeli épület is. Több tucatnyian megsérültek. 

Az ország középső részén fekvő Carabobo államban állítólag rendőrökre lőttek rá, a három sérült közül egy állapota válságos. Larában egy teherautó ütött el három demonstrálót. 

Hétfőn este a Foro Penal civilszervezet szerint 35 tüntetőt tartóztattak le. Az április eleje óta tartó megmozdulásokban eddig legalább három tucat ember vesztette életét, több százan megsérültek, és kétezer embert tartóztattak le. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.