Ukrajnában letiltották a hozzáférést a Yandexhez

külföld
2017 május 16., 08:06
comments 59

Kedden jelent meg Petro Porosenko ukrán elnök honlapján az Oroszország elleni szankciók bővítéséről szóló elnöki rendelet, ami megtiltja hozzáférést 

a Vkontaktye és az Odnoklassznyiki orosz közösségi portálokhoz, valamint a Yandex internetes keresőhöz.

A határozat szerint három évig blokkolják a tiltólistán szereplő oldalakat. A rendelet az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács javaslatára egy évvel meghosszabbította a büntetőintézkedések hatályát 1288 természetes és 468 jogi személlyel szemben, beleértve az orosz tévék betiltását. 

Emlékezetes, a jelenleg is Nemzeti Konzultáció honlapján a Yandex kódjait használta a magyar kormány. A kódsor személyes adatokat továbbított Oroszországba. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.