Varga Mihály belső vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, miért nem utaltak pénzt a fiatal vállalkozóknak

2017 május 16., kedd 16:35
133

Pénteken írtunk arról, hogy nem alakul túl jól a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) közös programja, a Vállalkozz Itthon Fiatal!, aminek segítségével vállalkozni akaró fiataloknak ígért támogatást a magyar állam. 

De hiába adták be a pályázatukat sokan, és kerültek akár kiválasztásra is fiatalok, az ígért törzstőke nem érkezett, így többen eladósodtak, mivel fizetniük kellett a járulékokat a létrehozott kft-ik után. Pedig mindössze három millió forintról volt szó, azt azonban tavaly ősz óta hiába várták. Volt olyan pályázó, akinek időközben üzleti terve is elavult. 

Kedden az RTL Klub Híradója kérdezte a felmerült problémákról Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert egy sajtótájékoztatón, ahol elmondta, hogy számára is talány, miért nem kötötték még meg a szerződéseket. Mint Varga elmondta, vannak esetek, ahol már megtörtént a döntés, de nem kötötték még meg a szerződéseket, a másik esetben még döntés sincsen. "Egyszerűen nem értem, mi volt ennek a késlekedésnek az oka", mondta a miniszter, aki elmondta azt is, hogy egy belső vizsgálatot rendelt el. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt