Távozik Németh Péter, a Népszava főszerkesztője

Média
2017 május 17., 11:34
comments 52

Közös megegyezéssel távozik a Népszava főszerkesztői székéből Németh Péter, helyét a lap jelenlegi főszerkesztő-helyettese, Horváth Gábor veszi át - áll az újság közleményében. Német több mint 15 éve irányítja a baloldali lapot, a továbbiakban tiszteletbeli főszerkesztőként segíti a munkát. A döntésben egyetértett az érintett, a kiadó és a szerkesztőség is. Bővebb tájékoztatást a Népszava nem adott.

A lépés azért meglepő kissé, mert a Népszava januárban jelentős változásokon ment keresztül: 15 volt népszabadságossal és egykori Mediaworks dolgozóval erősödött a csapat, amely a Vasárnapi Hírekkel és a Szabad Földdel együtt Puch Lászlóhoz és a XXI. század Média Kft.-hez került. 

Ősszel még úgy tűnt, hogy ez a Németh-éra végét is jelenti majd, és összevonják a lapokat egy nagy baloldali kiadvánnyá. Végül Németh maradt, és az összevont szerkesztőbizottsági elnöki posztra korábban kinézett Gál J. Zoltán VH-főszerkesztő távozott. Most a 67 éves Németh néhány hónappal később mégis otthagyja a lapot. Helyettese, Horváth Gábor szintén a Népszabadságtól érkezett a Népszavához. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.