A Jobbik feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen amiatt, hogy az MVM Zrt. 508 millió forint közpénzt adott a CÖF-CÖKA-nak

bűnügy
2017 május 19., 10:15
comments 80

A Jobbik feljelentést tett amiatt, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) 508 millió forint támogatást kapott 2016-ban a Magyar Villamos Művektől – közölte Szávay István jobbikos parlamenti képviselő a budapesti sajtótájékoztatóján.

Szávay szavai szerint az elmúlt 7-8 évben nem lehetett tudni, hogy a szervezet miből finanszírozza a kormánypártokat támogató akcióit, de kiderült, hogy az MVM támogatta a CÖF-CÖKA civil tájékoztatási tevékenységét, és felmerül a gyanúja annak, hogy a szervezet Vona Gábor Jobbik-, illetve Gyurcsány Ferenc DK-elnököt egy bohóc társaságában ábrázoló plakátjai ebből a forrásból, közpénzből készültek.

A CÖF-CÖKA egyik 2015. októberi rendezvénye, ahol ellenzéki politikusok nyilatkozataival ellátott plakátokat mutattak be
photo_camera A CÖF-CÖKA egyik 2015. októberi rendezvénye, ahol ellenzéki politikusok nyilatkozataival ellátott plakátokat mutattak be Fotó: Botos Tamás/444

Szávay István szerint ez felveti a hűtlen kezelés gyanúját, ezért a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett, és mindegyik minisztériumtól választ vár arra, hogy a hozzájuk tartozó intézmények támogatták-e a CÖF-CÖKA-t.

Egyébként egészen tegnapig nem volt hajlandó elismerni egyik érintett sem, hogy az a félmilliárd forint, amit a kormánypárti civil szervezet kapott az állami közműcégtől, közpénz volt, de végül Lázár János kimondta, hogy a közpénz az közpénz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.