Egy kínai srác több zsebpénzt akart, azért kinyomtatta a WannaCry vírus hibaüzenetét, és kirakta a szülei ajtajára

2017 május 19., péntek 16:05
64

Nagyon nagy ez a bolygó, és rengeteg okos ember él rajta, de még több hülye. Hogy az alábbi történetben ki okos, és ki hülye, azt valószínűleg mindenki el tudja dönteni.

A Sanghaj közelében lévő Csangcsou városban élt egy fiú, aki kevesellte a zsebpénzét, amit a szüleitől kapott. Ezért gondolt egyet, és megzsarolta őket. Mindezt igyekezett úgy megtenni, hogy a szülei ne tudják meg, ki áll a dolog mögött. A fiú ezért fogta az utóbbi napokban több százezer számítógépet megtámadó WannaCry zsarolóvírus hibaüzenetét, átírta, kinyomtatta, és kitette a lakásuk ajtajára. Azt írta rá, hogy a vírus lekapcsolta a lakás áramszolgáltatását, és csak abban az esetben lesz újra áram, ha a szülők napnyugtáig utalnak neki pénzt. A papír hátoldalán ott volt egy QR-kód is, ami a srác számlájára mutatott.

Fotó: Weibo

Az apa, mikor meglátta a cetlit, nem tudta, mitévő legyen, kihívta a villamos művek szerelőit. Ők kimentek, és elmondták, hogy az áramszolgáltatás nincs lekapcsolva, csak a biztosítékot kattintotta le valaki. Ráadásul netes vírus meg sem támathatja a lakás villanyóráját, ugyanis az nem csatlakozik a netre. Aztán kiderült az is, hogy lakásban lakó fiú műve az egész, és az apa nagyon ideges lett.

A kedves kis történet nagy figyelmet kapott a kínai közösségi médiában, ahol az apa segítségére sietve sokan rámutattak, viszonylag ritka, hogy egy internetes vírus kinyomtasson egy papírt, és kiragassza egy ajtóra. (Mashable)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt