Egy kínai srác több zsebpénzt akart, azért kinyomtatta a WannaCry vírus hibaüzenetét, és kirakta a szülei ajtajára

2017 május 19., péntek 14:05

Nagyon nagy ez a bolygó, és rengeteg okos ember él rajta, de még több hülye. Hogy az alábbi történetben ki okos, és ki hülye, azt valószínűleg mindenki el tudja dönteni.

A Sanghaj közelében lévő Csangcsou városban élt egy fiú, aki kevesellte a zsebpénzét, amit a szüleitől kapott. Ezért gondolt egyet, és megzsarolta őket. Mindezt igyekezett úgy megtenni, hogy a szülei ne tudják meg, ki áll a dolog mögött. A fiú ezért fogta az utóbbi napokban több százezer számítógépet megtámadó WannaCry zsarolóvírus hibaüzenetét, átírta, kinyomtatta, és kitette a lakásuk ajtajára. Azt írta rá, hogy a vírus lekapcsolta a lakás áramszolgáltatását, és csak abban az esetben lesz újra áram, ha a szülők napnyugtáig utalnak neki pénzt. A papír hátoldalán ott volt egy QR-kód is, ami a srác számlájára mutatott.

Fotó: Weibo

Az apa, mikor meglátta a cetlit, nem tudta, mitévő legyen, kihívta a villamos művek szerelőit. Ők kimentek, és elmondták, hogy az áramszolgáltatás nincs lekapcsolva, csak a biztosítékot kattintotta le valaki. Ráadásul netes vírus meg sem támathatja a lakás villanyóráját, ugyanis az nem csatlakozik a netre. Aztán kiderült az is, hogy lakásban lakó fiú műve az egész, és az apa nagyon ideges lett.

A kedves kis történet nagy figyelmet kapott a kínai közösségi médiában, ahol az apa segítségére sietve sokan rámutattak, viszonylag ritka, hogy egy internetes vírus kinyomtasson egy papírt, és kiragassza egy ajtóra. (Mashable)