Feljelentené az Origo a momentumosokat

POLITIKA
2017 május 19., 06:44
comments 574

Az Origo feljelenti az irodájukba csütörtökön hívatlanul besétáló Fekete-Győr Andrást és stábját, nyilatkozta a Magyar Időknek Kovács András, az Origo munkatársa, aki aznap írást közölt a Momentum Mozgalomról, aminek a valóságtartalmát Fekete-Győr kifogásolta.

Hogy pontosan mi lesz a feljelentésben, arról nem ír a Magyar Idők. Csak azt említik írásukban, hogy Kovács nem járult hozzá, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla, a Momentum mégis nyilvánosságra hozta az irodában készült felvételeket.

Papp Gergő, a Momentum sajtósa, aki ott volt csütörtökön az Origo irodájában, érdeklődésünkre azt mondta, hogy egyszerűen besétáltak az épületbe, nem törtek be. "Ez nem olyan, mintha egy újsághoz mentünk volna be, hanem mintha Németh Szilárd irodájába nyitottunk volna be" - mondta, arra utalva, hogy a Momentum szerint az Origo extrém módon hazug és manipulált írásokat közölt mozgalmukról a kormány propagandájának szócsöveként.

A Társaság a Szabadságjogokért szerint viszont "magánterületre engedély nélkül senki - még a hatóságok - sem léphetnek be. Az engedély hiányát pedig nem pótolja a közérdekre való hivatkozás. Politikai párt ne válaszoljon jogsértésre jogsértéssel, még akkor sem, ha erkölcsileg ezt igazolhatónak tartja".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.