Feljelentené az Origo a momentumosokat

2017 május 19., péntek 6:44
584

Az Origo feljelenti az irodájukba csütörtökön hívatlanul besétáló Fekete-Győr Andrást és stábját, nyilatkozta a Magyar Időknek Kovács András, az Origo munkatársa, aki aznap írást közölt a Momentum Mozgalomról, aminek a valóságtartalmát Fekete-Győr kifogásolta.

Hogy pontosan mi lesz a feljelentésben, arról nem ír a Magyar Idők. Csak azt említik írásukban, hogy Kovács nem járult hozzá, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla, a Momentum mégis nyilvánosságra hozta az irodában készült felvételeket.

Papp Gergő, a Momentum sajtósa, aki ott volt csütörtökön az Origo irodájában, érdeklődésünkre azt mondta, hogy egyszerűen besétáltak az épületbe, nem törtek be. "Ez nem olyan, mintha egy újsághoz mentünk volna be, hanem mintha Németh Szilárd irodájába nyitottunk volna be" - mondta, arra utalva, hogy a Momentum szerint az Origo extrém módon hazug és manipulált írásokat közölt mozgalmukról a kormány propagandájának szócsöveként.

A Társaság a Szabadságjogokért szerint viszont "magánterületre engedély nélkül senki - még a hatóságok - sem léphetnek be. Az engedély hiányát pedig nem pótolja a közérdekre való hivatkozás. Politikai párt ne válaszoljon jogsértésre jogsértéssel, még akkor sem, ha erkölcsileg ezt igazolhatónak tartja".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt