Egy török férfi megpróbált betörni egy amerikai gép pilótafülkéjébe

Ijesztő incidens zavarta meg az American Airlines utasait a Los Angeles - Honolulu (Hawaii) járaton, magyar idő szerint szombat délelőtt.

Egy fiatalember takarót csavarva a fejére megpróbált betörni a pilótafülkébe, egy italokat szállító zsúrkocsi segítségével. Utóbbit maga előtt tolva igyekezett bejutni a pilótákhoz.

Az utasok és a személyzet azonban megakadályozták ebben, és duct tape-pel egy üléshez ragasztották, illetve párnákkal és takarókkal korlátozták mozgásában. Az illető egy szólt sem szólt egész úton.

A Hawaii News Now felvétele a gépen zavargó férfi letartóztatásáról.

A gépet az amerikai légierő két F-22-es gépe kísérte a földre, ahol az FBI munkatársai őrizetbe vették a rendet megzavaró fiatalembert. 

Kiderült hamarosan, hogy az elkövető egy 25 éves török férfi, Anil Uskanli, aki diákvízummal tartózkodott az USA-ban, és egy Santa Monica-i főiskola hallgatója volt. 

Az is hamar kiderült, hogy már indulás előtt zűrt okozott a Los Angeles-i repülőtéren. Egy utasok előtt tiltott ajtón keresztül kilógott a kifutópályára, ahol a biztonságiak szedték össze. Röviden fogva tartották, majd arra jutottak, hogy csak részeg, és elengedték.

Ha az derül ki, hogy csak ittasan randalírozott, akkor is sok év börtön vár rá, mert a légi közlekedés megzavarását nagyon szigorúan büntetik az Egyesült Államokban. Fegyvert vagy más veszélyes eszközt nem találtak nála. (hawaiinewsnow)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.