Egy török férfi megpróbált betörni egy amerikai gép pilótafülkéjébe

külföld
2017 május 20., 17:00

Ijesztő incidens zavarta meg az American Airlines utasait a Los Angeles - Honolulu (Hawaii) járaton, magyar idő szerint szombat délelőtt.

Egy fiatalember takarót csavarva a fejére megpróbált betörni a pilótafülkébe, egy italokat szállító zsúrkocsi segítségével. Utóbbit maga előtt tolva igyekezett bejutni a pilótákhoz.

Az utasok és a személyzet azonban megakadályozták ebben, és duct tape-pel egy üléshez ragasztották, illetve párnákkal és takarókkal korlátozták mozgásában. Az illető egy szólt sem szólt egész úton.

A Hawaii News Now felvétele a gépen zavargó férfi letartóztatásáról.
photo_camera A Hawaii News Now felvétele a gépen zavargó férfi letartóztatásáról.

A gépet az amerikai légierő két F-22-es gépe kísérte a földre, ahol az FBI munkatársai őrizetbe vették a rendet megzavaró fiatalembert. 

Kiderült hamarosan, hogy az elkövető egy 25 éves török férfi, Anil Uskanli, aki diákvízummal tartózkodott az USA-ban, és egy Santa Monica-i főiskola hallgatója volt. 

Az is hamar kiderült, hogy már indulás előtt zűrt okozott a Los Angeles-i repülőtéren. Egy utasok előtt tiltott ajtón keresztül kilógott a kifutópályára, ahol a biztonságiak szedték össze. Röviden fogva tartották, majd arra jutottak, hogy csak részeg, és elengedték.

Ha az derül ki, hogy csak ittasan randalírozott, akkor is sok év börtön vár rá, mert a légi közlekedés megzavarását nagyon szigorúan büntetik az Egyesült Államokban. Fegyvert vagy más veszélyes eszközt nem találtak nála. (hawaiinewsnow)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.