Felcsúton tüntetnek a korrupció ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vágó Gábor és a Kellesz - Korrupcióellenes Szövetség hirdetett meg szombat délutánra egy tüntetést Felcsúton, a korrupció ellen. A demonstrálók szervezetten, busszal és autókkal mentek Orbán falujába, ahol a tervek szerint bejárják korrupció és az értelmetlen településfejlesztés minden helyi mementóját, a stadiont és a kisvasutat is.

A tüntetés programja szerint beszél majd Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, Horváth András, a KELLESZ elnöke, a NAV-botrány kirobbantója, Juhász Péter, az Együtt elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Törley Katalin a Tanítanék Mozgalomból, Vágó Gábor, a KELLESZ titkára, valamint a Momentum és a Quaestor-károsultak egy-egy képviselője. A felszólalók alapján tehát a DK-t, az MSZP-t és a Jobbikot leszámítva minden ellenzéki erő képviselteti magát, kb, azok a csoportok, akik között Juhász Péter egy korábbi interjújában választási összefogást kezdeményezett.

A tüntetés apropója, hogy a héten a Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyta Vágó Gábor alábbi népszavazási kérdését: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?” Vágó a megfelelő számú aláírás összegyűjtésével népszavazást kezdeményezne a korrupcióról.

A Facebookon több százan jelezték a részvételüket, és kb. 1300 ember érdeklődött a tüntetés iránt.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.