Nagy nehezen mégis sikerült mellszobrot állítani Horthy Miklósnak

POLITIKA
2017 május 20., 18:02

Május elején figyelt fel a Fejér megyei média arra, hogy Perkátán Horthy Miklós mellszobrának leleplezésére készülnek. Az önkormányzat azt mondta, 3 magánszemély, a szobor tulajdonosai keresték meg őket azzal, hogy nem biztosítanának-e helyett a mellszobornak. A május 20-ra tervezett ünnepség meghívója szerint a rendezvényen beszélt volna Perkáta fideszes polgármestere mellett Mészáros István, az Új Magyar Gárda főkapitánya és Hegedűs Loránt Jobbik-közeli lelkész is.

Végül a perkátai önkormányzat visszatáncolt, hiszen még fideszes politikusok is ellenezték a szoborállítást.

A szobrot azonban a szintén Fejér megyei Kálozon lévő Zichy-Széchenyi-kastély tulajdonosa befogadta, és mivel a kastély parkja magánterület, az itteni szoborállításba sem az állam, sem az önkormányzat nem tudott beleszólni. Szombaton a tervek szerint le is leplezték a szobrot.

Az ezt kísérő ünnepségen Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke azt mondta, további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak. (Index)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.