Nagy nehezen mégis sikerült mellszobrot állítani Horthy Miklósnak

POLITIKA
2017 május 20., 18:02
comments 220

Május elején figyelt fel a Fejér megyei média arra, hogy Perkátán Horthy Miklós mellszobrának leleplezésére készülnek. Az önkormányzat azt mondta, 3 magánszemély, a szobor tulajdonosai keresték meg őket azzal, hogy nem biztosítanának-e helyett a mellszobornak. A május 20-ra tervezett ünnepség meghívója szerint a rendezvényen beszélt volna Perkáta fideszes polgármestere mellett Mészáros István, az Új Magyar Gárda főkapitánya és Hegedűs Loránt Jobbik-közeli lelkész is.

Végül a perkátai önkormányzat visszatáncolt, hiszen még fideszes politikusok is ellenezték a szoborállítást.

A szobrot azonban a szintén Fejér megyei Kálozon lévő Zichy-Széchenyi-kastély tulajdonosa befogadta, és mivel a kastély parkja magánterület, az itteni szoborállításba sem az állam, sem az önkormányzat nem tudott beleszólni. Szombaton a tervek szerint le is leplezték a szobrot.

Az ezt kísérő ünnepségen Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke azt mondta, további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt